Evden eve, Ofisten Yeni Ofise Taşımacılık
Hemen Taşı

0534 304 32 52

Şubeler

Ankara, İzmir, İstanbul

Yasal Ev Taşıma İzni Kaç Gündür?

Yasal ev nakliyat izni kaç gündür? Kamu çalışanı memurlar ve hususi sektör işçileri için yasal ev nakliyat izni süresi yasal taşınma izni çalışanlara haktır. Güncel 2022 taşınma izni kaç gündür? İş kanununa göre taşınma izni yasal kanunlarda net vaziyet nedir? Çalışanın iş yerinden ev taşımak için izin istemesi durumlarını gelin beraber inceleyelim.

Çalışanın Yasal Ev Taşıma İzni Kaç Gündür?

İkamet edilen bir konuttan öteki bir konuta taşınmak olabildiğince yorucu bir durumdur. Ev eşyalarının toparlanması, yerleşilecek olan evin taşınmaya makul hale getirilmesi gerekir. Bunun için aile doktoru değiştirmek, elektrik ve de su aboneliklerinin katılması bir takım vakit alan işlemlerin yapılması gerekir. Bu işlemler çalışan bireyler için daha zor ve yorucu bir hal almaktadır. Çalışma sırasında bu işlemlerin yapılabilmesi olabildiğince zordur. Hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılması gereken işlemlerin aksaması anlamına gelebilir. Ya da taşınma sırasında bireyin çalışıldığı firma ile muayyen sorunlar yaşaması kaçınılmaz bir vaziyet olabilir.

Yasal ev nakliyat izni kaç gündür Çalışanların yasal taşınma izni

Ev Taşıma izni Yasal Mı?

Ev nakliyat izni gibi bir ibare yasal olarak olası değildir. Yine de ev nakliyat izni yerine geçecek izin türleri bulunmaktadır. Yöneticiler çalışanlarına mazeret belirmeleri halinde izin verebiliyorlar. Hastalık izni, Ölüm izni, Doğum izni, Aile bireylerinin hastaneye refakatçi olarak götürmeleri, Çocuklarını okula götürmeleri ya da okul ziyareti yapmaları gibi değişik amaçlarla izin verilebiliyor. Bazı izin türleri kanun maddelerinde aleni bir halde yazılsa da bazıları yer almamaktadır. Bunlar içerisinde mazeret izni bulunmaktadır. Müdürler çalışanlarına istedikleri gibi bir kaç günlüğüne mazeret izni olarak ev nakliyat izni verebilirler.

Kamuda Yasal Ev Taşıma İzni Kaç Gündür?

Kamu kurumlarında ve kamuda yasal ev nakliyat izni diye kanun maddelerinde yer edinen bir izin türü bulunmuyor. Kamu çalışanları için hali hazırda senelik izin süreleri hızmet yılı esasına göre düzenlenmiştir. Ayrıca olağan üzeri hallerde (Ölüm, doğum gibi) mazeret izinleri kullandırılmaktadır. Yönetici amirlerin inisiyatifinde mazeret izinleri kullandırılmaktadır. Kamu çalışanları kendi yöneticileri ile görüşüp mazeret izni alabilecekleri gibi bir kaç gün senelik izin de alabilirler.

Mazeret İzni Kaç Gündür?

Çalışanlar için mazeret izni ve mazeret çeşitleri aleni bir halde belirtilmiştir. Aşağıda mazeret izinleri ve sürelerini bulabilirsiniz. Bunun haricinde mazeret izinlerinin verilmesi kurum amirinin hususi iznine bağlanmıştır.

  • Çalışanların evlenmeleri halinde 3 gün evlilik düğün izni,
  • Eşlerinin doğum yapması halinde 5 günlük babalık izni,
  • Ana ve babalarının, eşlerinin, kardeşlerinin ya da evlatlarının ölümü durumlarında 3 gün izin vefat ve taziye izni verilmesi zorunluluğu belirtilmiştir.

Memur ev nakliyat izni

Memur ev nakliyat izni kaç gündür diye sorular alıyoruz. Memur, Öğretmen, Hemşire ve Doktor, Mühendis, Polis ve öteki kamuda çalışan amme kurumu görevlileri için aleni bir halde ev nakliyat izni bulunmuyor. Fakat son zamanlarda danıştığımız birtakım kurum yetkilileri çalışanları için 1-2 gün esnek çabalama tarzında ev taşıma izni verdiklerini beyan etmişlerdir. Ayrıca yaptığımız görüşmelerde yöneticiler çalışanları için esasen senelik izinlerinin olduğunu belirtmiştir. Şöyle ki 9 yıla kadar çalışan bir memurun 20 gün yasal senelik izni bulunmaktadır. 10 senelik ve üzeri çalışan memur için de yasal senelik izin süresi 30 gün olarak belirlenmiştir. Tüm bu kolaylıklara karşın senelik izni bulunmayan çalışanlar için de mazeret izni verilerek 1-2 günlük ev nakliyat izni verildiği bildirilmiştir.

Türkiye’de Sadece Demircan Nakliyat Eşyalarınızı Tüm Risklere Karşı Sigortalıyor

Sigortalı Nakliyat Sözleşmesi İle Eşyalarınızı Tüm Risklere Karşı Sigortalayın Sigorta Garantili Olarak Rahat Taşının.

 

Özel Sektörde Yasal Ev Taşıma İzni Kaç Gündür?

Özel sektörde yasal ev nakliyat izni öncesinde meydana getirilen sözleşmede ya da sendikal sözleşmede yer verilir. Genellikle 1 iş günü olarak taşınma izni verilir.

Çalışanlar İçin Taşınma İzni

Yasal düzenlemeler içerisinde hukuken çalışanlar için düzenlenmiş olan bir taşınma izni laf mevzudur değildir. Çalışan bireyler iş kanununun 55/j maddesi uyarınca çalışmakta oldukları iş yerlerinden bedava ya da ücretli olarak izin alma hakkına sahiptirler. Bu iznin alınıp alınamayacağı bireylerin çalıştıkları iş bölgeleri ile sürdürmüş oldukları ilişki ile bağlantılıdır. Bu durumda değişik işverenler değişik davranabilmektedirler.

Çalışmakta olan bireyler ikamet adreslerini değiştirirken adres alamıyorlarsa kullanmamış oldukları senelik izni kullanarak ev taşıyabilir. İşveren ile iyi ilişkiler elde eden bir birey ev taşımak için en çok 2 gün izin alabilmektedir. Ücretli ya da bedava izin olması işverenin insaniyetine kalmış olan bir durumdur. Şehiriçi evden eve nakliyat için 1 gün izin verilmesi yeterlidir. Şehirler arası nakliyat hizmeti için il dışına taşınanlar için 15 günlük yasal izin süresi verilmektedir.

Taşınma İşlemleri İçin Profesyonel Destek

Şehirlerarası ya da kent içi ayrım etmeksizin yorucu bir prosedür olan ev nakliyat süreci, çalışan ya da çalışmayan bireyler için gerilimli bir aşamadır. Ev eşyalarının kolilere yerleştirilmesi, kıymeti olan ya da kırılacak olan eşyaların paketlenerek korunaklı bir halde taşınması olabildiğince meşakkatlidir. Toparlanmış olan eşyaların taşınılacak olan yeni eve güvenle götürülmesi ev taşıyacak olan bireylerin en büyük kaygıları arasında yer almaktadır. Düzenli ve hasarsız ev taşımak çok mühim bir husustur. Uzman kadro ile evden eve nakliye hizmetlerinin güvenilir ve de kaliteli bir halde tamamlanmasını elde eden firmamız bu hususta hizmet almak isteyen bireylerin yanısıra olmaktadır. Hasarsız ve de problemsiz bir biçimde eşya nakliye işinde uzmanlaşmış olan kadromuz ile kaliteli hizmet sunmaya devam etmekteyiz. Şehirler arası taşınacaklar şehirler arası nakliyat fiyatları ile ilgili malumat alabilirler.

Nakliyat Fiyat Hesapla

Taşınma İzninin Dayanağı Nedir?

Taşınma izninin dayanağı hususi sektör için “İş kanunu” içerisinde belirtilen “diğer izinler” ve “Devlet memurları” için belirtilen kanun maddesinde “mazeret izni” içerisinde değerlendirildiğinde yasal dayanağı bulunmaktadır. Ayrıca hem ahlaken hem de vicdanen verilmesi gerekir. Genel olarak Müdür, Amir, Şef ve öteki yöneticiler de çalışandır ve onlar da ev taşıdıkları vakit kendi işleri için bir kaç gün izne ayrılırlar. Kendileri için hak gördüklerini iş arkadaşlarına da hak görmeleri gerekir. Ekonomik fiyatlarla güvenle taşınmak isteyenler evden eve nakliye fiyatları sayfamıza bakabilirler.

İş Hukukuna Göre Taşınma İzni ve Detayları

İş Hukuku’na göre ev nakliyat izni olarak düzenlenen bir kanun maddesine rastlamadık. Böyle bir madde yer almıyor. Fakat nereden bir aleni bulabiliriz diye bakınırken 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 55/j maddesi ile ücretli izin ya da bedava izin talebine göre işçiye izin verilebiliyor. Yorum olarak; yani bu da izin isteme rastgele bir bahaneye bağlı olarak alınabiliyor demek olur. iş veren tarafınca verilecek. Ayrıca 4857 Sayılı İş Kanunu içerisinde izin uygulaması işveren tarafınca verilebilecek diğer izinler diye ucu aleni bırakılmıştır. Buna göre bulunulan iş yerinde sendikal olarak ya da bireysel olarak düzenlenmiş kontrat maddesine daha önceden ekleme yapılması da mümkündür. Örneğin Doğum izni, Taşınma izni gibi programlar daha önceden de eklenebilir. Yine de işçinin iş yerinde daha bereketli çalışması ve işe adaptasyonun sağlanması açısından bakıldığından işçiye ev nakliyat izni verilmesi gereklidir. Bu durumda işçinin aylık hakları, maaş ve günlük ücretleri ve öteki tüm mali haklarına rastgele bir kısıtlamaya gidilmemesi gerektiği öngörülmüştür.

Ücretli İzin ve Ücretsiz İzin Kavramları

Ücretli izin izin süreleri süresince rastgele bir hak kaybı olmadan gene maaş ve ücretlerini alacakları anlamına gelir. Ücretsiz izin ise izinde oldukları günler için ödeme almayacakları anlamı taşır. İşyerleri çalışanlarına istekleri doğrultusunda ücretleri ya da bedava izin verebilir. Demircan İstanbul evden eve nakliyat şirketimiz gece gündüz ayrım etmeksizin dilediğiniz vakit ve istediğiniz yerde eşyalarınızı yeni evinize güvenle taşır. Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağında ev taşıma hakkındaki sayfamızı ve Korona Virüs tedbirleri alınarak taşınma mevzusuna göz atmanızda fayda var.

Taşınma İzni Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Taşınma İzni Kaç Gündür?

Taşınma izni diye belirlenen bir izin türü bulunmamakla beraber kurum amirlerine çalışanları için mazeret izni kullandırmaları için yetki verilmiştir. Yöneticiler çalışanlar için yaklaşık 1-2 gün esnek mazeret izni vermektedirler.

Taşınma İzni Nasıl Alınır?

Taşınma izni bağlı bulunduğunuz kurumun yöneticilerinden alınır. Kurum müdür ya da ünite amiri tarafınca izin verilebilir. İnsan kaynakları biriminden de yazılı olarak izin talebinde bulunabilirsiniz.

İş kanunu taşınma izni kaç gün?

İş konunu maddelerinde aleni bir madde bulunmamakla beraber öncesi meydana getirilen toplu sözleşmelerde işçiler bağlı bulundukları sendika vasıtasıyla sözleşmeye ev nakliyat izni ya da taşınma izni eklemiş olmalılar.

Taşınma izni senelik izinden düşer mi?

Taşınma izni mazeret izni olmasından ve genellikle iş için iş yerine daha yakın olsun diye ev taşımaları yapıldığından düşülmemesi gerekir. Tabi yöneticinin inisiyatifi kapsamında senelik izin süresinden de düşülebilir.

Memur taşınma izni kaç gündür?

Kanun maddelerinde memurun ev nakliyat izninin kaç gün olduğu aleni bir halde yazılmamıştır. Fakat bir çok amme kurumu taşınma iznini 1-2 gün olarak hali hazırda uygulamaktadır. Taşınma izni talebinizi kurum müdürünüze, amirinize ya da çalıştığınız kurumun insan kaynakları birimine yedi gün öncesinden bildirmeniz halinde size çözüm sunacaklardır.

Ev nakliyat izni iyi mi alınır?

Ev nakliyat izni çalıştığınız kurumdan alınır. Bağlı bulunduğunuz kurumun idare edici amirleri inisiyatifi ile ev nakliyat izni kullandırılır. Kurum amirinin belirlediği günde izin verilir. Bunun için yöneticilerinize sözlü ya da yazılı olarak bildirimde bulunmalısınız.

Hemen Ara